Judith den Dunnen

Na mijn opleiding aan de HEAO startte ik als uitzendconsulente waarmee ik mijn eerste stappen zette op het gebied van sollicitatiehulp en netwerken. Vanaf 2009 ben ik actief in het begeleiden van werkzoekenden: 45+, 50+, wajongeren, arbeidsgehandicapten, herintreders, onderwijzers, hoogbegaafden etc. Ik heb deze werkzoekenden begeleid naar een (andere) baan of ik heb ze handvatten gegeven om zonder mijn hulp verder te kunnen solliciteren.

Met HEAO International Business op zak bleek het niet eenvoudig om aan een passende baan te komen. De werkloosheid was hoog, maar opgegroeid met de wetenschap dat als je wilt werken er altijd wat te doen is, ging ik aan de slag als uitzendkracht op een marketingafdeling. Deze opdracht leidde tot de uitnodiging uitzendconsulent te worden bij mijn opdrachtgever. Daarmee waren de eerste stappen in mijn zakelijke netwerk gezet. Het werk als uitzendconsulent was een mooie mogelijkheid om mensenkennis op te doen en bij verschillende bedrijven binnen te kijken.

Na een aantal jaar kon ik starten als commercieel medewerkster in een internationaal handelsbedrijf. Daarvoor had ik gestudeerd. De commerciƫle ervaring bij diverse bedrijven heeft mij in contact gebracht met andere bedrijven waarmee ik mijn netwerk verder kon uitbreiden. Maar ik merkte dat ik het menselijke contact, de diepgang, in mijn werk miste.
Werkloosheid door een reorganisatie gaf mij de ruimte om rustig te onderzoeken waar mijn kwaliteiten liggen en hoe ik deze kan toepassen in een nieuwe baan. Zo kwam ik in 2009 terecht in de wereld van re-integratie en job-coaching waarin ik mijn commerciƫle en sociale kwaliteiten kan combineren. En van de kracht van je eigen netwerk gesproken: dit via een collega van ruim 15 jaar geleden die nog niet zo lang geleden een detacheringsbedrijf voor Wajongeren was begonnen en wiens zusterbedrijf een jobcoach zocht.