Ervaringen klanten

10-05-2022

De kracht van Lina is dat zij mij snel mij op mijn gemak weten te stellen, waardoor ik het gevoel kreeg mij ook van mij kwetsbare kant te laten zien. Dat maakt het verschil om snel to the piont  te komen en gericht de knelpunten aan te pakken! Bijvoorbeeld dat ik op mijn werk en privé veel beter mijn grenzen heb leren aangeven en mijn agenda beter weet te bewaken. Ik vind Lina een fijne persoonlijkheid en erg prettig om mee samen te hebben gewerkt.

26-01-2022

Ik ben bij Els terecht gekomen. Het klikte en voelde gelijk vertrouwd. Nadat ik aan mijn rug en nek geopereerd ben, wist ik eigenlijk niet meer wat ik kon doen, maar wilde wel weer aan het werk. Samen hebben we alle opties bekeken en een aantal beroepen weggestreept. Nu ga ik weer aan het werk als Order Entry medewerker. Els, onwijs bedankt!

14-01-2022

Ik ben bij Lina Zheng terecht gekomen en het voelde gelijk heel vertrouwd.  Ze gaf mij het vertrouwen om te onderzoeken waar mijn interesses liggen en wat vooral mijn positieve punten zijn.

We zijn begonnen om te kijken naar een vorm van dagbesteding die mij leuk leek om te gaan doen en daaruit volgde al snel vrijwilligerswerk bij Kind&Co. Hier ben ik begonnen met een paar uurtjes in de week en dat heb ik inmiddels uitgebreid naar +- 25 uur met het vooruitzicht op een opleiding en werkplek waar ik ontzettend blij en vooral heel trots op ben!!!!!!!

Ik ben ontzettend blij dat ik in contact ben gekomen met Sara Werkt en ik heb er alleen maar positieve woorden over!

18-11-2021

Richelle is een geweldig coach. Zij heeft mij telefonisch benaderd en ik kreeg direct een fijn gevoel bij haar. Zij heeft de expertise om mijn kwaliteiten naar boven halen die ik ben vergeten ben. Zij weet die feilloos uit mijn verhaal op te pikken en te belichten. Dit maakt dat ik me gezien voelde en gesterkt om verder te gaan met de kwaliteiten die ik een werkgever kan brengen, in plaats van terug te vallen op mijn angsten. Door het vertrouwen uit te spreken in mij, heb ik het vertrouwen teruggevonden in mijzelf. Namelijk het vertrouwen dat ik van waarde kan zijn. Dat heeft mij binnen geruime tijd van het traject een nieuwe functie opgeleverd waar ik nog steeds met plezier functioneer.  Nog steeds heb ik af en toe contact met Richelle over hoe het gaat met mij. Dat zijn altijd heel leuke gesprekken, waarin ik weer even een meetlat naast mezelf hou. Dat is mijn tool of ik nog gelukkig ben in de dingen die ik doe op mijn werk.

23-9-2021

‘In een donkere periode van mijn leven leerde ik Susanne kennen. Een vrouw die zelfverzekerd was, dingen deed waar ze energie van kreeg, erg passievol in haar werkzaamheden maar vooral een luisterend oor. Zo leerde ik haar kennen.

Erg vertrouwd raakte ik met haar werkwijze, want ze gaf niet op. En daarmee bedoel ik dat ik door mijn depressie vaak struisvogelgedrag vertoonde. Ik durfde de telefoon niet op te nemen en was bang voor elk contact met dingen die ‘moesten’. Een verplichting. Daar had ik erg veel moeite mee. Maar ook daarin gaf Susanne me handvaten hoe ik ermee moest omgaan en wat mijn gedrag teweeg bracht bij haar. Erg duidelijk en dat waardeerde ik enorm.

Susanne gaf me veel nieuwe inzichten en was een enorme steun tijdens deze periode. Ook tijdens de periode toen ik werk had gevonden, waar ik me niet prettig voelde. Ze stelde de juiste vragen om mij aan te zetten. Bewust na te denken over zaken die ik wilde, waar ik energie van kreeg. Naast een jobcoach was ze ook een mentale steun. En nog steeds denk ik veel na over de dingen die ze me heeft geleerd en zaken die ze tegen me aan heeft gehouden.

Enorm dankbaar ben ik voor de vele rollen die Susanne heeft gehad in mijn leven. Ik kan nu met een gerust hart zeggen dat ik uit de donkere periode ben en veel meer in mijn waarde sta.’

30-7-2021

Ik ben erg blij met het traject van Sara-werkt. Er werd erg gekeken naar wat ik nodig had waar mijn behoefte lag wat betreft begeleiding. Ik voelde me erg gezien door Susanne. Door de gesprekken met Susanne kreeg ik een reëler beeld van wat ik kan en waar ik blij van word wat werkt betreft. en dat ik de lat wel erg hoog leg voor mezelf en dat dat echt niet altijd hoeft. Waardoor ik met meer zelf vertrouwen aan de slag ging bij mijn werkervaringsplek. het was ook fijn om mijn werk met haar te kunnen evalueren zo kreeg ik meer rust en lol in weer werken.

22-7-2021

Ik heb het geluk gehad om terecht te komen bij Lina van SARA Werkt!

Wat vond ik het spannend om aan het einde van mijn ziektewet weer te starten met solliciteren. Solliciteren is over het algemeen al best zenuwslopend, laat staan als je het weer moet oppakken nadat je zo’n 1,5 jaar niet meer hebt gewerkt. Gelukkig trof ik Lina. Ze heeft zich zo goed als mogelijk ingeleefd in hoe dit traject voor mij moet zijn, ze heeft voor zichzelf een beeld geschetst van mijn persoonlijkheid en ze had mijn hulpvraag goed in het vizier. Ik ervaarde elke afspraak dat er tijd was voor mijn verhaal. Een leuk, verdrietig of gefrustreerd verhaal waar zij geïnteresseerd en meelevend naar luisterde. Ook was er tijd voor mijn ontwikkeling als persoon, waarin zij altijd de verbinding kon leggen tussen mijn verhaal en mijn hulpvraag. Waaruit ik weer opmerkte dat ze had geluisterd naar mijn verhalen en dus goed wist wat ik wilde en nodig had. Dit gaf een enorm vertrouwd en rustig gevoel. Precies wat ik nodig had en dat wist zij te bewerkstelligen. Lina is oprecht. Lina luistert en verbindt, ze is intelligent en ze geeft je de nodige duwtjes in de juiste richting. Dankzij Lina ben ik met vertrouwen, energie en rust aan mijn nieuwe baan begonnen!’

6-1-2021

Nadat ik door een faillissement thuis ben komen te zitten, hierdoor een zware burn-out gekregen. Heb ik na het advies van het UWV hulp gezocht bij Sara Werkt.

We zijn eerst aan het werk fit traject begonnen. Ik moet zeggen dat dat mij goed heeft geholpen. Maybelline had geduld met mij. Iedere keer als ik niet goed in mijn vel zat hielp ze mij om het te verwerken. Ze heeft mij goed geholpen om alles weer op een rijtje te krijgen. Ze legde geen druk op mij en liet mij alles op mijn eigen tempo doen. Dat was voor mij een hele geruststelling. We hebben gewerkt aan wat ik graag zou willen en kunnen doen zodra ik weer klaar was om te werken. Hier hebben we een aantal testen voor gedaan om daarachter te komen. Hieruit is gebleken dat ik graag de zorg in wil gaan, of gastvrouw bij een klein bedrijf. Ook heeft ze mij geholpen om mezelf weer te vinden. Ze begeleid mij ook heel goed om een cv te maken om te kunnen te solliciteren. Ze geeft mij goede tips wat ik wel en niet er beter in kan zetten. Ik heb de volste vertrouwen in haar dat we samen een baan kunnen vinden wat goed bij mij past. Ik kan haar alleen maar complimenten geven hoe zij met mij om gaat. Thesra

12-11-2020

Tweede spoor traject. Ik heb de samenwerking met Susanne heel prettig gevonden. In het begin was het voor mij nog niet helemaal duidelijk wat ik van dit traject kon verwachten en waren we wat aan het aftasten welke richting we uit moesten. Ik kon met al mijn vragen en moeilijkheden bij Susanne terrecht en dat heb ik als zeer prettig ervaren. Susanne heeft me goed ondersteund in mijn zoektocht naar een nieuwe baan en het aanvliegen van een sollicitatiegesprek.  Ik heb heel veel gehad aan haar tips. Hierdoor is het me gelukt om zo snel een nieuwe baan te vinden, waarin ik mij prettig voel. Nogmaals bedankt, Susanne!’

07-09-2020

‘Na een prettig intakegesprek heb ik diverse opdrachten en vervolg gesprekken gehad. Hierbij is mevr. Termaat er in geslaagd mij de ogen te doen openen en mij mezelf er van doen overtuigen om de stap te nemen en als ZZP-er aan de slag te gaan. Ik ben erg blij met de uitkomst van onze samenwerking!’

16-06-2020
Jobcoaching van een medewerker bij NS:
‘Ik ben erg tevreden met Susanne als mijn jobcoach. Ze is heel geduldig, vriendelijk en aanmoedigend en helpt mij de dingen te zien vanuit een ander perspectief, waardoor ik grote stappen vooruit kan nemen.
Mijn collega’s merken ook dat ik ontspannender en meer zelfverzekerd ben.’

02-04-2020
Werkfit maken traject:
‘Onze zoon is zeer tevreden over de begeleiding die hij van Susanne krijgt. De aandacht van Susanne is gewoon toppie. Zowel wij als ouders zijn zeer blij met haar, als onze zoon. Onze zoon wordt goed begeleid als het over werk en gesprekken gaat bij het bedrijf waar hij nu werkt.
Ook de uitleg over de werksituatie is duidelijk. Maar ook het meegaan toen onze zoon op sollicitatiegesprek moest bij de boekbinderij. Over hoe het ging met UWV heeft zij goed uitleg over kunnen geven.’

15-10-2019

‘Ik heb in onze fijne gesprekken inzicht gekregen in mijn valkuilen en hoe ik deze voortaan eerder kan signaleren en hoe ik daarop kan reageren. Gedurende het traject kon ik terecht met mijn onzekerheden en twijfels waar ik tegenaan liep. Daarnaast is mij duidelijk geworden waaraan mijn nieuwe werkomgeving zou moeten voldoen om weer goed te functioneren. Om met meer vertrouwen te starten op de arbeidsmarkt, zou ik graag gebruik willen maken van de vervolgbegeleiding van Susanne Termaat in een ‘Naar Werk -traject’.

03-10-2019

Susanne van SARA-werkt heeft mij in verschillende sessies uitstekend begeleid in het kader van het tweede spoor. Ik ben in het tweede spoor terecht gekomen doordat ik in een heftige burnout was beland, waar ook allerlei medische klachten bijkwamen. Ik ben enige tijd volledig uitgeschakeld geweest waardoor ik niet in staat was om te werken.  Door de persoonlijke begeleiding van Susanne heeft zij mij met mezelf geconfronteerd. Daar zijn positieve en negatieve aspecten van mezelf naar voren gekomen en daar hebben we in verschillende sessies en op verschillende manieren aan gewerkt.

Vooral de oprechte persoonlijke belangstelling en benadering, alsmede het zich goed in mij kunnen verplaatsen vind ik een sterk punt van Susanne.

Ook al heb ik uiteindelijk  geen gebruik hoeven maken van een daadwerkelijk tweede spoor (omdat ik in een andere functie bij mijn werkgever ben herplaatst), heb ik veel aan SARA-werkt gehad. Ik heb door de verschillende coachingsessies meer zelfvertrouwen gekregen, weet nu wat mijn sterke en zwakke punten zijn en hoe ik hier mee om moet gaan. Tevens is mijn cv helemaal up to date en heb ik nu punten in mijn cv staan, waar ik zelf nooit aan had gedacht om die in mijn cv te zetten.

Kortom, SARA werkt heeft er absoluut aan bijgedragen dat ik weer goed bij mijn werkgever kan functioneren, maar heeft vooral mijn persoonlijkheid sterker gemaakt.

 

Robert

01-10-2019

Jobcoaching: Susanne was echt de perfecte match voor mij. Ik kon mijn kwetsbaarheden en kracht goed met haar hulp onderkennen en stappen maken in mijn zelfvertrouwen.

Met elk probleem of aandachtspunt rondom mijn softskills kon ik bij haar terecht. En ik liep altijd weg met een gevoel dat ik verder ben gekomen.
Mijn vooruitgang werd ook duidelijk gezien door mijn collega’s en leidinggevenden. Wat mij betreft was Susanne’s begeleiding een enorme winst voor mij.
Ook kon ik Susanne met de app snel bereiken.

17-10-2018
Susanne was een fijne sparringspartner. Inzicht gekregen in mijzelf. Ondersteuning in overkomen en belemmeringen. Richting gekregen op gebied van werk en privé.

4-9-2018
Mariska: ‘Prettige samenwerking. Wandelcoaching zeer positief ervaren, omdat er dan minder spanning/angst is dan bij een gesprek op een kantoor’.

5-2-2018
Van vrijwilligerswerk naar een betaalde baan
Na een baan te hebben gehad in een sector die helemaal niet bij me paste (advocatuur), waarin ik voor mijn gevoel constant hoorde wat ik niet goed deed, had mijn zelfvertrouwen een flinke deuk gehad. Ik was toe aan een vast contract, maar kreeg geen contract en ik denk dat we allemaal blij waren dat we van elkaar af waren. Toch viel ik in een gat en raakte in een flinke depressie.

Het duurde nog zeker anderhalf jaar, zonder inkomen, tot ik het gevoel kreeg uit de depressie te klimmen. Ik had via het UWV wel contact al met Els van SARA Werkt, ze heeft me fantastisch opgevangen tijdens het worstelen en gaf me alle ruimte om de tijd te nemen op te knappen. Toen het weer-willen-werken-virus begon te kriebelen hebben we samen gekeken naar wat ik zou willen, wat ik zou kunnen en waaraan werk zou moeten voldoen om het vol te kunnen houden.

Els stuurde me vacatures, maar bij de meeste dacht ik: dat kan ik toch helemaal niet? Els gaf me het vertrouwen dat ze alleen de vacatures stuurde waarvan zij het gevoel had dat ik dat echt wel zou kunnen. Zo kwam ze na een tijdje met een vrijwilligersplek bij SIW. Ik had er nog nooit van gehoord en kon op een zaterdag komen kijken bij een informatiemiddag van de stichting. Mijn contactpersoon was wat later en ik heb toen geholpen met thee & koffie, tafels schuiven, de boel aankleden en beetje kletsen met de mensen die er al werkten. Toen mijn contactpersoon zich afvroeg of ik nog was geweest, gaf iemand hem aan dat ik al aan de slag was. Na een gesprekje werd ik de maandag erop al gebeld of ik dinsdag kon beginnen. En zo begon mijn vrijwilligersbaan bij SIW.

Het was zeker even wennen. De sfeer was 180 graden anders dan dat wat ik gewend was. Dit voelde echt als een warm bad. Ik leerde de organisatie kennen en de mensen die ervoor werkten en ik moet zeggen dat ik zelden zulke leuke collega’s heb gehad. Op het begin durfde ik geen e-mail te schrijven zonder deze te laten controleren. Ik werd gevraagd naar mijn mening over zaken, ook al dacht ik dat dat mij niet aanging. Ik hoorde er gewoon helemaal bij. En dat was echt een heerlijk gevoel. Ik kreeg ook een training over persoonstypen (rood, groen, blauw) en leerde anders naar mijn vorige baan te kijken. Leerde me kijken naar wat ik nodig heb om goed te kunnen functioneren en hoe ik om kon gaan met anderen. Dat heeft me ook erg geholpen. En ik mocht nieuwe dingen uitproberen, mezelf zijn. En dat dat genoeg is.

Ik had zonder deze vrijwilligersbaan nooit het zelfvertrouwen gehad om te durven solliciteren naar mijn huidige baan. En zonder Els had ik dit werk dus ook niet gehad. En dankzij mijn lieve collega’s, maar dat had ik al gezegd.
____________________________________________________________________________
19-12-2017
Het werkfit traject bij SARA Werkt zit prima in elkaar. De gesprekken vinden plaats in een prettige, informele omgeving. Mark geeft mij veel praktische tips en persoonlijke aandacht. Hij heeft mij, via zijn uitgebreide netwerk, ook in contact gebracht met andere motiverende personen. Ik voel me bij SARA Werkt prima op mijn plek. Door hun steun heb ik er vertrouwen in dat ik binnenkort naar een duurzame en zinvolle baan zal re-integreren.
_____________________________________________________________________________

14-12-2017
Het afgelopen halfjaar heb ik een traject ‘Werkfit maken’ doorlopen bij Els. Het contact was erg prettig. Ik heb een goed beeld gekregen van mijn beroepsmogelijkheden passend bij mijn belastbaarheid. In het vervolgtraject ‘Naar Werk’ wil ik graag samen met SARA Werkt succes behalen in het vinden van werk.

_____________________________________________________________________________

22-11-2017
‘Ik heb de begeleiding van Susanne ervaren als warm en betrokken, inzichtgevend en open.
Met name de wandelcoaching heb ik als zeer prettig ervaren, het letterlijk ‘pas op de plaats maken’ en het naar binnen gaan waren van grote waarde voor mij.
Susanne geeft ruimte waar dat nodig is en helpt mee te focussen indien gewenst.
De communicatie tussen ons is erg transparant en open geweest hetgeen erg veilig voelde.
Concluderend is de begeleiding van Susanne zeer waardevol voor mij geweest en kan ik haar van harte aanbevelen!’

_____________________________________________________________________________

24-10-2017
‘De klik tussen coach en cliënt vond ik goed. Ik had er een goed gevoel bij na het eerste gesprek, en een goed gevoel na het laatste. Zakelijk heb ik helder gekregen wat ik moest doen, kort en bondig.
Ook op persoonlijk vlak neem ik waardevolle dingen mee uit de coaching door Susanne. Het belangrijkste is: In mijn kracht staan en van daar uit handelen.’

_____________________________________________________________________________

11-10-2017
‘Ik heb de begeleiding als heel fijn ervaren. Ik heb het gevoel dat ik goed wordt gehoord en begrepen. Ik kan eerlijk zijn tegen Susanne en vind dat ze op een fijne, rustige en geduldige manier met mij om gaat. Ik vind dat ik erg goed ben geholpen tot nu toe. Er is een duidelijk beeld geschetst van mijn interesses en competenties. Ik vind dat Susanne mij goed helpt met het vinden van mogelijke kansen op de arbeidsmarkt. Op deze manier voel ik me gemotiveerd om actief op zoek te gaan, zonder onder al te veel druk te staan.’

_____________________________________________________________________________

“Sinds een jaar ongeveer begeleidt Susanne mij bij mijn zoektocht naar werk. Susanne is respectvol en sluit goed aan bij wat ik nodig heb. Ik heb aangegeven wat ik verwacht en zij volgt mij in mijn proces, met af en toe wat tips. Als iets lastig of spannend is voor mij, geeft ze mij de ruimte om dit aan te gaan op mijn manier. Wel daagt zij mij uit om net iets meer aan te gaan. Daarnaast is er ook ruimte voor humor en wat gezelligheid in onze gesprekken, dat maakt het contact laagdrempelig. Ik voel me bij Susanne goed op mijn gemak, doordat er gelijkwaardigheid heerst. Bij afwezigheid van Susanne, ben ik goed opgevangen door Mark en Els. Ik ervaar een fijne, relaxte en open sfeer bij ‘Sara Werkt’, die me het gevoel geeft welkom te zijn.”

_____________________________________________________________________________

“Els van SARA Werkt heeft mij na het beëindigen van mijn Ziektewet-uitkering geholpen met de eerste stappen richting werk. Ik vond het erg spannend dat ik na lange tijd opeens weer werkzoekende was en Els gaf mij vanaf onze eerste afspraak het gevoel dat zij dit begreep. Deze menselijke benadering vind ik dan ook kenmerkend voor de manier van werken bij SARA Werkt. Persoonlijk, betrokken en motiverend. Het belangrijkste resultaat van de coaching is dat ik eindelijk weer voel dat ik potentie heb op de arbeidsmarkt en dat ik erop vertrouw dat ik werk ga vinden waar ik blij van word.”

_____________________________________________________________________________

Hoi Mark,
Hoe gaat het met je? Ik wil je even laten weten dat ik echt nog steeds ontzettend blij ben, dat je deze baan bij Yacht voor mij hebt gevonden. Het gaat hier zo goed, en ik heb zoveel positieve reacties en verhalen van collega’s. Leuk hé??? Ik wilde je dit laten weten, omdat ik deze gave baan aan jou te danken heb, echt tof.
Groet Lizzy.